Monday, August 22, 2011

HaRi LaHiR YaNg Ke 20 TahUn.. ^_^

assalamualaikum...

yaa semalam 22 Ogos 2011 .... telah genap la umur aku 20 tahun......moga-moga hidup ku didunia mu ini YA ALLAH diberkati mu alhamdulillah....aku bersyukur kepada mu , kerana telah memberi aku peluang sekali lagi melihat dunia mu ini... syukur sangat-sangat...

dalam masa yang sama .. terima kasih juga kepada rakan-rakan...sanak-saudara, keluarga yang masih ingat hari lahir ku ini terima kasih sangat-sangat...selagi hayat ku masih ada aku tetap kan terus beramal kepada mu... insyaallah...

hurm...terharu btol hati aku bila dah masuk umur 20 tahun nie... maka dengan umur yang sudah meningkat.. perangai pon kena lah berubah...matang la sikit kan...orang selalu cakap aku nie still lagi nampak macam budak-budak....hurmm aku pon akan selalu dengar cakap ayah dan ibu... aku akan jaga adek-adek aku sampai la mereka dah besar...walupon ibu cakap aku mcm mak tiri ja dalam umah bila mengasuh adek-adek...tapi hati ku tetap sayang dekat mereka... bialaa mereka tidor jaa dan aku tgk muka diorang menitis sekali lagi air mata ku tiba-tiba... x tahu la pulak kenapa timbul perasaan yang mcm tu...yaaa mmg aku x leh lari dari kenyataan yang aku btol-btol sayangkan mereka (adek-adek)...mereka tetap dekat hati aku...kakak janji jugak dekat ayah dan ibu.. kakak x kan marah-marah adek-adek dah... law nk marah pon berpada-pada ^_^

ibu...ayahh... kakak janji akan jaga diorang... akan jaga mcam mana ayah ngan ibu jga kami dulu...mesti ayah dan ibu dah banyak bersbar dengan  perangai kami semua kan... maaf kan kami jika kami selama nie penah membuat hati kalian terguris kerana parangai, or kata-kata kami..... maaf sangat-sangat... kami semua anak-anak ayah da ibu sayang sangat-sangat dekat ayah dan ibu taw... jangan isaw kami akan jaga ayah dan ibu juga mcm ayah dan ibu jaga kami... insyaallah dengan izin ALLAH....

sayang semua.. sayang family...kawan-kawan,, sanak-saudara... hikhik love u all muahhhhxx!!!


Saturday, August 20, 2011

kurung moden kain sari ^_^ nice what..

haaa baju raya da siap.. ibu tempah dekat kawan dye.. serius sebelum nie.. mmg x tahu ibu beli kain jenis apa... mmg agak suprise la jugak...tertunggu-tunggu hari demi hari minggu demi minggu akhirnya baju da siap...

time tu baru balik keja heran guk ada beg plastik atas katil.. try tgk rupa-rupanya baju raya untuk tahun nie punya.. bila di lihat-lihat,, saya nampak kain tue macam pelik sikit... tgk lagi.. "urmmm kain apa lah ibu aku nie beli ehh ???" ... pastue pegi tanya ibu.. ibu cakap tue kain sari.. kawan ibu beli dekat india.. serius aku terkejut aku cakap "alaa bu... x cantik laaa macam apa jer bila pakai" ibu cakap la " try la dulu baru komen" ... aku pon try ja la... hurmm muat  pulak tu hurmm sedap gak bila pakai...
 saya cakap dekat ibu " terima kasih bu sbb belikan saya baju yang cantik nie" sambil tersenyum panjang hihik

rupa-rupanya kain sari nie jugak ley buat baju kurung ehh.. mmg pelik bila dengar.. tapi bila dah siap wow meletup gak la.. x da la meletup sangat-sangat... meletup untuk saya ja lah hahahha...TERBAIK!!!!
tapi... haaa ada tapi lagi... baju dah cantik tapi tuan yang pakai tu x berapa nak cantik macam mana?? huhuh

x pa x pa kita kena bersyukur apa yang kita ada btol x??? alhamdulillah.. syukur ^_^

kek lapis..

puasa dah nak abess dahh..

hurmm sekarang nie sibuk dok tolong ibu buat kek lapis... penat gak sbb banyak.. tapi penat lagi ibu sbb dia yang banyak wat keja berbanding saya...sbb nya saya cuma mesin adunan ja hahahahaha.. yang len ibu buat.. bukan x reti nk buat.. law untuk makan sendiri buleyy la nak buat..nie untuk orang buat tempahan.. takot x sedap pulakk...so... baik kita serahkan kepada yang pakar jer kan huhu.. Ibu Anda mmg TERBAEK!!!... sayang ibu muahmauah...

haaa...dalam masa yang sama saya jugak dapat komisen dari ibu sbb tolong amik oder dekat kawan-kawan huhu tapi RM 1 jer untuk setengah kilo.... huuuuu  x pa la janji dapt guk dari x dapat tol x...??

dekat bawah nie dalah hasil kek lapis yang telah dibuat... :)




haaaa... nampak sedap kan... yup-yup mmg sedap tawu...law nak nnty ley la oder di jamin sedap hiiihhi ..
amboi law sbb promo ni cepat sedia haa...

thankz for watchng my story yang x seberapa nak menarik nie huhu pelan-pelan belajar kan..


enfon ku

huaaaa... enfon ku sudah rosak laaa...huhu sampai ibu kata x payah lah bawak enfon tu buruk sangat dah....uhhuala bukan nya buruk mana pon buleyy pakai lagi..tapi kena jaga-jaga la sbb battery enset akan jatuh bila-bila masa saja..huuhuhu sian enfon kesayangan ku tu walupon paten lama .. dieba selesa dengannya..

soo.... untuk keselamatan enfon ku itu.. dieba dah balutkan nya dengan saltape.... hikhik.. mmg nampak daif sangat enfon tu.. tapi sayang punya pasai x kesah la macam mana pon.. law barang tu ley guna lagi.. bek kita guna sbaik-baiknya kan... biar sampai x ley guna langsung x pa.. saynag punya pasal kan2....

hari nie kebetulan saja jalan-jalan dekat alor setar....ibu nmapk enset nokia C3... murah mmg la murah tapi aku x bekenan sbb x dak 3G hihih "belagak" (muka nie nakal sekarang).......dieba sgup pakai enset buruk nie dari pakai C3.. ishish.. ibu cakap cukup bertuah ibu nak tolong belikan enset tu... dalam hati cakap laaa rugi btol aku ( di situ pon dah rugi ).........law aku tawu ibu nak belikan mmg rembat ja sebijik tadi walupon x berkenan dihati......
masa mula-mula ingat ibu soh guna wet sendiri tu yang x mau tu.. dah alang-alang nak beli kan.. beli yang canggih la haaaaa

huhu macam mana pon terima kasih ibu sbb sudi nak belikan untuk kakak...tapi kakak nk enfon jenis lain x reti la guna Nokia... =p

tempat kerja baru

assalamualaikum ...... 


hye.. lama dah x update blog niee... maklum lah bz sekrang nie x sempat nk bukak blog...
hurm nampak nya blog saya dah cantik sikit dari dulu penat saya try sana sini nk bagi nmpak cantik huhuhu.. thank dekat @arina coz sbb dye punya blog la jadi inpirasi saya sbb blog dye menarik kot hikhikhik..


since sekarang saya dah bertukar tempat keja.. masuk opiss pulakk sekarang nie huhu menarik-menarikk !!!....
banyak cita saya nak kongsi.. dari saya seorang gadis petronas sekarang saya kerja dalam opis..
macam mana pon saya masih merindui petronas crew huhu..asa mcm nak keja balik situ pon ada seronok sangat-sangat..gpon masa saya dekat situ... saya keja sebulan saja nthen dapat oferr kerja dekat opis apa lagi nak sangat-sangat la dah bodang saya.. saya kerja dekat SRI MANAGEMENT CONSULTANTS  sekarang.. huhu mmg terbaik la.. masa mula-mula masuk mmg bodo giler x taw nk wat kerja.. blurr seketika pelan-pelan di ajar alhamdulillah saya dah ley buat kerja tapi masih lagi dalam bimbingan la ehh.. 


first masuk tu mmg pening lohh nak buat kerja-kerja tu semua sebub x tawu mcm mana diowg nak... balik dari keja tu terus tido la... sakit kepala tahap mmg x ley nk gtaw lah huhu... hikhik tapi dah lama-lama.. selesai masalah yang x taw buat keja.. dan buleyy dah wat keja sekarang nie tanpa saket kepala. ish..ish..ish.. mmg x tahan btol badan saya nie..x kuat.. tapi belagak kuat hihi 


thankz sgt2 kakak-kakak yang kerja dekat situ... sebub diorang dah banyak membantu saya terima kasih taw...harap-haap kasih ku diterima kan hihihihihi.. keja dalam opis nie mmg seronok.. tapi banyak benda kita kena tawu.. dan yang pastinya kena banyak bersabar.... kat mana-mana pon kita kena belajar besabar dengan sikap semua orang..


sekarang nie alhamdulillah saya dah dekat 3 bulan kerja dekat situ...seronok sangat-sangat sebub dapat belajar benda baru dekat situ..









Sunday, June 26, 2011

memori bersama ^_^









nie semua antara kenangan aku masa aku praktikal... dulu... huuuu 
diowg bawak aku pegi jalan-jalan holiday dekat pagkor wew serius best... aku x kan lupa kenangan manis aku bersama mereka... walupon sesaat  dua sikit pon aku  x kan lupa...
hanya kenangan ini yg akan bawak aku pegi.....terima kasih semua sbb beri sokongan dekat diba selama nie.... dan terima kasih jugak sbb trima dba seadanya... tahan nagan kerenah dba dan x jemu untuk layan dba...
law ader dba wat salah selama nie apunkan dba yepp sbbb kenanagan dba bersama di SSm x akan hilang n x kan luput dlam ingatan selamanya

gunung kinabalu..

bila orang nyanyi or ckap sai gunung kinabalu nie... hati aku tergedik-gedik tercarik-carik....bila ja tnjuk pic gunung tu hati aku tiba-tiba ja jadi hiba mcm nak nagis pon adaa... 


wahh indah sggh ciptaanNYA di dunia ini.... kita patut bersyukur .......malah hati aku pon berbisik untuk pasang niat nk pegi sana teringn sangat2.. serius sabah telah manabat hati ku untuk menjengah kaki ke sana... insyallah ada rezki aku akn sampai jua di sana...


ngee~~ mgkin juga ngan bakal suami aku nnaty sapa tahu kan... kita yang merancang tuhan yang menetukan...


semua org ckp pegi dekat  gunung tu hati kita akan tenaang melihat keindahan ciptaaNYA... sbb tu aku teringn sangat2 nk pegi...


dalam tv ari tu time tu dekat umah ADIRA Af x silap aku... dia tnjuk yg umah dye tu btol2 mgadap gunung kinabalu... cantikk sgt masa tu aku tgkk indahhh.. ngan kabus2 tu sejukk jer wew  serius bestt..




haaa nie la dia gunung kinabalu cantik kann..^_^