Tuesday, May 24, 2011

malas

aiyakk malas nya nk update bz sngat2 sekang nieee... nnty la saye  update ehhh sye nk kumpul cerita bnayak2 dulu bnayak pekara yg menarik yg terjadi pada saya n kwan-kawan hikhik

Wednesday, May 11, 2011

merapu bersama kak tie hikhik

hari selasa ak keja petang chser ngan wan waduh2 x keruan da ka law ak berhadapan ngan dia waaaaaa tidak!!!! NO>> NO>> and No!
FULL stop x sgup ak wehh... bkn apa ak cuma kurang pahm sikit ja ngan pagai dye kejap ok kejap x penin ak dibuatnya kuang!!! lama2 ak pon KERo la mcm ginie waaaa tidakk...
pagi tu ak dpat calling dari dye gtaw kta dye demam.. so x dtg keja ak pon mula mgelabah la sapa la nk teman ak nnty... n then baru ak ingat ader kak tie wahhh lega sedia bila dgq nama kak tie hilang  semua nya asa x keruan.. ak lebeh suka law bersama kak tie dari wan haaa paham2 la napa huhuuhu....
berbalik isu tadi dah wan x dtg keja kami berdua pon merapu sampai x ingat dunia gak la huhu... ckp sai tu la sai ni la yang paling penting ckpa sai PJJ opss kalian jagan salah paham cause !!!!
PJJ is mean of  PAK WE JARAK JAUH !!!! awesome hahaha
merapu sampai tahap tu la kami hari tu sampai pukul 11 malam ....
walupon pada hari tu mcm2 kejadian yg berlaku kami ttp CERIA !!!!!
CHILL BeBEh!! yeowwww
nak dijadiak cita nie ak nie x ley tgk makanan bnyak depan mata aku nie kejo lapooo ja x abes2!!! haii mcm na nk kuruss... smapai kak tie pon terpengaruh ngan ak la mkn bnyak mlm tu huhuh cian kak tie sampai penin pala la hari niee .......law ak dok ngan dyah ak ley gak contrl sikit2 sbbb sian dekat dyah dia ckpa nk diet soo ak kena la hormat uhuh.. mcm kak tie tu x payah la diet segak dah mcm tuu.....!!! kak tie law kak tie baca nie mmg TERBAIK!!!! la huhuu mcm na pon dba ttp syg korang ehh  peace!!!
law ak nk cita sai apa yg berlaku pada hari tu mmg penah nk nulis nya so di pendekkan cita kes kami merapu tentang PJJ
mula nya kak tie tertnya2 ak nie PJJ ngan sapa.. so ak pon ngan mula selamba ak pon ckpa la pak we ak tu hanya ak ja yg kenal dia dia x pemah kenal ak lgsung.. msj pon dak ....jumpa apa tah lagii kak tie time tu kebingungan sudah baaaaaa......wah!! terlebeh suda hahha
n then ak pon ckp la yg FIZO OMAR tu pk we ak!!! weeeeeeeeeeee............ kak tie terkejut kbingunan time tu.... gelak sampai x ingt  custumer yg dtg kueng2!! lebeh2 pulak ak niee....jeng2!!!!
 kelakar gler law disaksikan sendiri kejadian malam tu.... law citer niee x baper nk suspen TEROK2 sgt  huhuhuh
so end of the story morry ak nie.... kami akn labelkan PJJ kepada sapa2 yg x dr pkwe mcm kami nie wahhh ye ye ooo jer kan huhuhu....
yehOOOooooo

ku ingin kamu....

Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin kau jadi milikku
Kuingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Kuingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani…

Sentuhanmu
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernapas
Selama  masih di izinkan
Kuingin selalu menjagamu







Tuesday, May 10, 2011

bowling time!!!

haaa hari tu kitaowg pegi men bowling.... dlm pkol 5 lebey mcm tu la ...nk dijadikan cerita.......lepas ak blik ja kerja shif pagi pkol 3 ak tido jap letey besa la.....nama pon keja kan...tertido la kejap dah lpas asare bru nk kuaq gi men bowling ngan member2 len kan......kitaowg dicided tok bkumpul dekat ptronas la mcm besa..... bru kitaowg gerak sekali...wah  mmg best laaa.....pkol bape entah la ak x ingat,,,... ak da sampai dekat ptronas ley patah blik... pegi ley susu cair tok ibu wat kek adoi.... penat gak laa nk kena patah blik pulakkk... x per la lepas tu kita org gerak nek keta dayah pegi men bowling.....dyah , aku  dan akmal nek keta ngan dayh... kak tie nagn unie pulak merempit nek mto ego kak tie wow mengancam hahahahah........
nak dijadikan kesah.... setibanya dekat bowling kgr.....ayah dayah kol soh antaq keta balik sbb nk bwk pi mana entah...katanya blik tkar kereta laa... adoiii dyah ckp dua kali kerja pulak dibuatnya huhuhu........ak pon teman dyah blik lpas tngal akmal pi nek tmpat bowling dulu.... mulanya dyah ckp nk blik amik moto jer laaa... pastu ak pon kata ok jer... tb2 ak terpikir law ak ngan dayah nek moto.. kak tie ngan unie pon nek moto.. akmal mcm na ???.... lpas ka persoalkan dekat dyah ...dyh baru terperasan mmg kami gelak lepas tu mmg serius terlupa dekat dia sian btoll dekat akmal... dyah pon blik tkr kereta.... peugot... entah nk eja pon x reti uhuhu.... keta tu auto pulak tuuu.. dayah ckp dye x bapa nk cekap bwak keta tu tapi ak tgk besa jaa... dyah jagn la bt takot bwak keta tu nnty ak pon sama2 takot uhhu tapi ak x perlu isaw nek ngan dia sbb dye bwk keta ngan cekap huhu...
kami sampai lambat dekat tm[pat bowling tu tapi x pa diowg pon baru ja blik dari beli brang dekat the store jadi masing2 x der la yg tertinggal kan....kami pon berurusan ngan kak yang agak kerek sikit dekt kaunter tu poyo tol meluat gila tgkk buat dia tu mcm boss dok mrah owg x tentu pasl elayy kami x tkot laa. bt apa kami tkot x bt salah pon tpi dok mrah2 custmer kerek gila pompuan tuu..
tiba la adegan kami men bowling posing dulu apa2 hal pon hikhikhik.....syok la dpt men nagn diowg walupon kami emn pon x bape nk pandai sagt men enjoy2  BESTTTT percyalahhh....
TO PetronAS CREW love u aLL .........

panjat bukit ????

hari rabu ari tu first time ak beriya2 nk ikt  akmal gi pnjat bukit uhuhu...besala la ciwi x penah nk bt semua tu.. kononnya dgn pnjat bukit nie berat ak kian turun tapi sebaliknya la pulakk ishh hampeh tol ak nie huhu..... setelah jnji telah termaktub ak, dayah, n akmal pon dcct bkmpul dekt ptronas sebelum pegi pnjat bukit  belakang tu huhu.....
pegi dgn penuhg semangat ... tapi bila bru nek LIMA anak tangga dah pancit hahahah besa la enjin lama x race mcm tu la gilaa penat kot tu.... nek tngga dcekat bukit ytu bnayak kali gak la behenti kononnya nk teruskan tapi x sampai 5 minit nek  penat mcm nak mampus hahahahah ..... bila sampai dekat puncak tu kami bangga la ley sampai atas sekali tapi sentagah nyawa la gak... penat sgt ... rehat dekat puncak tu pon agak lama sampai ada sowg brader nie nek trun 2 kali la bru kami nk jalam ahhahahaha...
pastu kami pon nk dicided tok trun bru turn bape jer anka tgga berhenti lagi dekat pondok yu kononnya nk posing2 nk amik gambaq sbb tmpat tu cantik lama gak la bnhenti samkbil sembang-sembang menipu.... ngan tgk pemandangan yag INDAH wahHHh TERBAIK LAaa orang cakap =''= ngeeeee
pastu kami pon trun ke bawah ... amik masa gak la nk trun tu sbb tmpat tu tngga curam gak la... sampai ak nk terjatuh gak laa huhuh... macam na pon ak hepi sgt dpt kuaq ngan diowg ....sempoi habess kira ley masuk la law nk kwan tu .,..., 
SYG korang !!!


keja???

wah diam x diam lepas2 ja abes peksa ak terus keja seriuss masa mula2 masuk malu gila2 segan nk ckp.....first time keja ak keja shiff petng pkol 3 pagi sampai 11 malm wow....dasyat gakk... seronok dpt kawan2 baru....time msuk first day ak keja tu ak telah di bantu oleh akmal n dayah .....TOK GURU ak AKMAL ngeh2!!...... dia tu adk jer dgn ak baru pas SPM jer pon... tapi dah jadi tok guru  TARBAIK la huhu to DAyh lve u syunk kuang2!!!!...sampai saat ini kami rapat sekali....
                             DAYAH< AKMAL< KAK TIE<UNIE<INTAN< 


syg Korang bangat....... moga berkekalan la ehh....